Τι είναι τα «Διατροφικά Καλλυντικά»;
Με τον όρο Διατροφικά Καλλυντικά, αναφερόμαστε σε σκευάσματα κοσμετολογίας που οι πρώτες ύλες τους αποτελούν βρώσιμα είδη όπως για παράδειγμα το χαβιάρι, το γάλα γαϊδούρας, η μαστίχα.Στο άρθρο αυτό θα κάνουμε αναφορά στα διατροφικά καλλυντικά (δείτε εδώ προηγούμενο άρθρο μας) και θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε προϊόντα της AG που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Με την πρόσληψη τροφών, πλούσιων σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, θωρακίζουμε τον οργανισμό και βοηθάμε την υγεία του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών μας. Αυτό συνειδητοποίησαν και οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών και προχώρησαν στο σχεδιασμό και λανσάρισμα προϊόντων που έχουν ως βάση: βότανα, μπαχαρικά και τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα.
Τα προϊόντα της agPharm που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι τα εξής:
Ag Caviar All Day Cream 50ml & Ag Caviar Intensive Eye Cream 30ml: Το χαβιάρι που περιέχουν, είναι ένα συστατικό πλούσιο σε φωσφολιπίδια, φωσφοπρωτεΐνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και φώσφορο, ενώ το επίσης βρώσιμο έλαιο macademia που περιέχεται στην κρέμα ημέρας, χαρακτηρίζεται από μεγάλη διεισδυτική ικανότητα και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που εμποδίζει τη διαδερμική απώλεια υγρασίας, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
Ag Caviar Serum: Εκτός από χαβιάρι, το Caviar Serum περιέχει και ιπποφαές. Φυτό πολύ γνωστό για την περιεκτικότητα του σε πολλές βιταμίνες με υψηλή αντιοξειδωτική δράση, που προωθεί την ανανέωση των κυττάρων ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών του δέρματος.
Ag Donkey Milk Serum: Περιέχει γάλα γαϊδούρας, γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά και προστατευτικά, για την επιδερμίδα, συστατικά όπως λυσοζύμη, ένα ένζυμο με βαθιά αντιμικροβιακή δράση, και θρεονίνη, ένα αμινοξύ που βοηθάει στη δημιουργία κολλαγόνου.
Ag GojiBerry Serum: Τα εκχυλίσματα από gojiberry που περιέχει ο συγκεκριμένος ορός έχουν σπουδαία αντιοξειδωτική δράση ενώ βοηθούν και στην αναγέννηση των κυττάρων χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μέταλλα και αμινοξέα. Περιέχει επίσης, φύλλα ελιάς (είναι ευρέως διαδεδομένο το τσάι με φύλλα ελιάς) που εντείνουν την αντιοξειδωτική δράση του ορού και εκχύλισμα ροδιού που επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου.
Ag Mastic Serum: Η Μαστίχα αποτελεί πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων, ενώ τα καλλυντικά με αιθέριο έλαιο μαστίχας εγγυώνται καθαρισμό του δέρματος σε βάθος και προστασία κατά της γήρανσης. Με το συγκεκριμένο ορό, ελέγχεται η έκκριση σμήγματος, ελαττώνονται τα προβλήματα της λιπαρής επιδερμίδας και ενισχύεται η σύνθεση κολλαγόνου. Η αμπούλα περιέχει επίσης, εκχύλισμα μολόχας, που καταπολεμά τους δερματικούς ερεθισμούς προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση.
Τα προϊόντα της agPharm μπορείτε να τα βρείτε σε περισσότερα από 2.500 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.