Τα συστατικά που βρίσκονται στο χαβιάρι βοηθούν στην επιδιόρθωση των ιστών και στην κυτταρική αναδόμηση. Το εκχύλισμα από χαβιάρι θεωρείται άριστη πηγή φυσικών ουσιών, απαραίτητων για τη δομή και τη ζωτικότητα της επιδερμίδας. Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικής άμυνας των κυττάρων και ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού.

Τα καλλυντικά αυτά είναι πολύτιμα και εξέχοντα στον τομέα της κοσμετολογίας. Γι’ αυτό και οι δερματολόγοι τα θεωρούν ως τα απόλυτα όπλα ενάντια στη γήρανση.

Η κυτταρική δομή του χαβιάρι είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνη του δέρματος. 50% έως 70% νερό και ένα παρόμοιο ποσοστό σε κατανομή λιπιδίων, πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες Α, D, B1, B2, B6 και μικρο-στοιχεία Co, Cu, Ρ, Si, Ζη, καθώς και αμινοξέα, όπως γλυκίνη, λυσίνη, ιστιδίνη, αργινίνη, ασπαραγίνη. Αυτά τα συστατικά εντείνουν τις διεργασίες στο εσωτερικό των δερματικών κυττάρων και ταυτόχρονα επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης ενώ παράλληλα ενυδατώνουν.

Το χαβιάρι λοιπόν είναι ένα πολύτιμο και πανάκριβο καλλυντικό συστατικό που προκαλεί ανανέωση σε γερασμένες, φθαρμένες ή ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.