Σύμφωνα με τους δερματολόγους ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας πρωί και βράδυ είναι απαραίτητος για την επίτευξη μιας επιδερμίδας γεμάτη υγεία και λάμψη. Γιατί όμως;

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας

Το πρωί ο καθαρισμός της επιδερμίδας απομακρύνει το σμήγμα, τα υπολείμματα της βραδινής κρέμας και τα βακτήρια που δημιουργούνται όσο κοιμόμαστε.

Το βράδυ ο καθαρισμός της επιδερμίδας συμβάλλει στην αφαίρεση του μέικ-απ, της σκόνης και των περιβαλλοντολογικών ρύπων. Το δέρμα αναπνέει πράγμα που προάγει την ανανέωση των κυττάρων.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα που έχουμε διαλέξει είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματος μας.

Το γαλάκτωμα ταιριάζει κυρίως στην ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα ενώ το νερό καθαρισμού και ντεμακιγιάζ είναι ιδανικό για κάθε επιδερμίδα, εκτός από την πολύ ξηρή, λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε ενυδατικά συστατικά.

4+1 μυστικά που ίσως δεν γνωρίζατε:
  1. Ο ιδανικός χρόνος που θα πρέπει να αφιερώνεται καθημερινά είναι τουλάχιστον 15 λεπτά. Μπορεί να φαντάζει χρονοβόρο και μη αναγκαίο τόσο συστηματικός καθαρισμός αλλά τα αποτέλεσματα στην επιδερμίδα σας θα σας εκπλήξουν.
  2. Η εβδομαδιαία απολέπιση και μάσκα είναι must. Η εβδομαδιαία απολέπιση βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος  και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Ελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και βοηθάει στην καλύτερη εισχώρηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν. Ενώ η χρήση της μάσκας αμέσως μετά χαρίζει στην επιδερμίδα τα απαραίτητα συστατικά για λάμψη, τροφή και ενυδάτωση.
  3. Η σωστή επιλογή της πετσέτας είναι βασικό. Ναι ακούγεται περίεργο όμως είναι απαραίτητο να είναι μια μαλακή και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το πρόσωπο σας καθώς η μεταφορά μικροβίων μπορεί να δημιουργήσει έξαρση ακμής. Επίσης θα πρέπει να την αλλάζεται συχνά και να πλένεται σε υψηλή θερμοκρασία.
  4. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα. Σαπούνι ή αφρός; Micellaire ή μαντήλια ντεμακιγιάζ; Η επιλογή πρέπει να γίνεται με γνώμονα την επιδερμίδα σας. Ξέρουμε πως τα μαντήλια ντεμακιγιάζ είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος αλλά μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε σε μια αισθητικό ή φαρμακοποιό. Είναι εκπαιδευμένες ώστε  να καταλάβουν τι χρειάζεστε, ειδικά εάν είναι η πρώτη σας φορά που θα αγοράσετε προϊόντα καθαρισμού.
  5. Μην μοιράζεστε. Γνωρίζουμε καλά πως είναι απίστευτα βολικό να χρησιμοποιούμε το σαπούνι/νερό καθαρισμού/μάσκα της αδερφής/μητέρας/συγκατοίκου μας όμως η πιθανότητα να μην κάνει στην δική μας επιδερμίδα είναι μεγάλη. Πάντα θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σας καθώς μπορείτε ακόμα και να τραυματιστείτε εάν το scrub της αδερφής σας έχει κόκκους θαλασσινού αλατιού και εσείς έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η agPharm έχει δημιουργήσει πρωτόκολλα ομορφιάς ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.