Ένα καινοτόμο θεραπευτικό εργαλείο με πολλά  πλεονεκτήματα, μεγάλο εύρος εφαρμογών, ελάχιστες αντενδείξεις και μηδενικές παρενέργειες!

Η χρήση  των derma rollers έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Πολλά κέντρα αντιγήρανσης παγκοσμίως χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική για την αναζωογόνηση του δέρματος. Παράλληλα καθημερινά προστίθενται και άλλες θεραπευτικές εφαρμογές.

Για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας τους και να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητά τους θα πρέπει να μελετήσουμε τη σύσταση του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα διακρίνεται ανατομικά σε τρείς βασικές κυτταρικές στιβάδες: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ή λιπώδη ιστό, από έξω προς τα μέσα. Κάθε μια στιβάδα έχει διαφορετική κυτταρική σύσταση και κατά συνέπεια διαφορετική δομή και λειτουργία.

To derma roller είναι μια μικρή συσκευή που αποτελείται από μικροσκοπικές βελόνες που με το πέρασμά της πάνω από το δέρμα διεγείρει την μηχανική φυσικής επούλωσης του δέρματος αλλά και την παραγωγή παραγόντων ανάπτυξης. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο. Το χόριο, βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Είναι πολύ παχύτερη από την επιδερμίδα, 1mm-4mm, και αποτελείται κυρίως από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Διαιρείται σε δύο υποστιβάδες, τη θηλώδη, η οποία περιέχει το αγγειακό δίκτυο και τη δικτυωτή, στην οποία βρίσκονται τριχοφυείς αδένες, θύλακες των τριχών και εκκριτικοί αδένες.

Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση. Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του. Τοπικά δημιουργείται μικροαιμορραγία, άσηπτη φλεγμονή και  επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών  παραγόντων. Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος. Βέβαια, απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες ώστε να συνεχιστεί η αναδόμηση και να προκληθεί κολλαγονογένεση, η οποία είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Είναι εντυπωσιακό το  αποτέλεσμα της χρήσης λευκαντικών μειγμάτων σε  συνδυασμό  με derma roller. Οι λευκαντικές ουσίες εισχωρούν σε επιδερμίδα και χόριο μεγιστοποιώντας το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα. Παράλληλα βελτιώνεται συνολικά η υφή, ο τόνος και η σφριγηλότητα του δέρματος. Χρησιμοποιούνται  βελόνες  0,5 mm.

Ουλές όλων των τύπων, ακόμα και μετεγκαυματικές μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία.  Σαφή ένδειξη αποτελούν οι ουλές της ακμής. Στην περίπτωση που υπάρχει ενεργός ακμή πρέπει να θεραπευτεί πριν γίνει η θεραπεία με το derma roller. Επίσης ραγάδες, ανεξάρτητα από την παλαιότητά τους, μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά. Επιπλέον, ως ουλές θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και οι πολύ βαθειές ρυτίδες. Ανάλογα με τον τύπο της ουλής και την εντόπισή της χρησιμοποιούμε βελόνες 1,0-2,0 mm.

H κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολύ συχνό αισθητικό πρόβλημα το οποίο παραμένει δυσεπίλυτο. Οι θεραπείες με derma rollers σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών μειγμάτων βελτιώνουν την κυτταρίτιδα και επιπλέον συσφίγγουν το υπερκείμενο δέρμα.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους του δέρματος, ακόμα και στα πιο λεπτά δέρματα. Είναι δε αποτελεσματική σε όλες τις ηλικίες.  Δεν θα πρέπει όμως να γίνεται εφαρμογή σε περιοχή με ενεργή δερματική νόσο ή πληγή.

Τα derma rollers είναι λοιπόν ιδανικά για αντιγήρανση, μείωση ρυτίδων, ουλών, ραγάδων και επιδερμική σύσφιξη. Με το  derma roller συνιστάται η χρήση  κάποιου φυσικού προϊόντος με βιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία τα οποία διεισδύουν απευθείας στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος δίνοντας εξαιρετικά  αντιγηραντικά αποτελέσματα και συμβάλλοντας στη βελτίωση της γενικής εικόνας και  ποιότητας του δέρματος.

Γνωρίστε τα Derma Rollers Προσώπου και Σώματος της agPharm και δείτε τον τρόπο χρήσης τους.