Με το πέρασμα του χρόνου τα μαλακά μόρια του προσώπου βαραίνουν και το κάνουν να δείχνει λυπημένο εξου και ο όρος “Λυπημένα πρόσωπα. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο προγούλι, μια περιοχή που χαλαρώνει και βαραίνει ακόμη και πριν τα 30.

Το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι τρεις φορές πιο λεπτό από ότι στο πρόσωπο. Καθώς η επιδερμίδα έχει μικρό πάχος, βρίσκεται πιο κοντά στον μυϊκό ιστό και καταπονείται περισσότερο από τις κινήσεις του.

Η περιοχή του λαιμού όπως και το πρόσωπο επιβαρύνεται από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αφού είναι διαρκώς εκτεθειμένη στον ήλιο. Παράλληλα, ο λαιμός δεν διαθέτει ανάλογους πόρους με το πρόσωπο και έτσι δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη λίπανση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κουρασμένο προγούλι που προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το φαινόμενο “Λυπημένα πρόσωπα” λοιπόν; Υπάρχουν λύσεις πριν βιαστείτε να δηλώσετε πως μόνο το νυστέρι θα βοηθήσει.

  1. Αποτοξίνωση. Ο σημερινός τρόπος ζωής, η ρύπανση και το άγχος αντικατροπτίζονται στο πρόσωπο σας. Μια καλή δίαιτα πλούσια σε αποτοξινωτικές τροφές και φυσικά συμπληρώματα θα βοηθήσει και τον οργανισμό σας να αποδίδει καλύτερα αλλά και το δέρμα σας να σφίξει και να ανακτήσει την λάμψη του.
  2. Η βιταμίνη Ε κάνει θαύματα στην διατροφή όσο και στην επιδερμίδα σας. Τα καλλυντικά με βιταμίνη Ε – γνωστή για την προστατευτική δράση των ινών κολλαγόνου της επιδερμίδας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και ενάντια στην UVA ακτινοβολία- δρουν καταλυτικά καθώς και οι τροφές πλούσιες σε αυτή.
  3. Ασκήσεις σύσφιξης και απαλό μασάζ. Ο λαιμός και το ντεκολτέ, συνδέονται με την δομή των μυών που σημαίνει ότι, εάν συσφίξετε τους μύες της περιοχής, θα μπορείτε να αποχαιρετίσετε την χαλάρωση. Δωρέαν στο internet, μπορείτε να βρείτε ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών καθώς και τις σωστές κινήσεις για το μασάζ στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Το Cactinea της agPharm, φτιαγμένο από μια ειδική επεξεργασία φραγκόσυκου, είναι κατάλληλο για την αποβολή τοξινών του οργανισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Caviar All Day cream με βιταμίνες A & E, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του περιγράμματος ενώ φροντίζει την καθημερινή περιποίηση του προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ σας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Βιταμίνες Α & Ε διαθέτει επίσης όλη η νέα μας σειρά serum. Περισσότερα για τα serum μας μπορείτε να βρείτε εδώ.